0:05
Főoldal | Rénhírek

Ingyenes licenc a jól tanuló és a rászoruló hallgatóknak

Microsoft Office 2010-es licenc használati jogot igényelhetnek a kiemelkedő teljesítményt nyújtó, valamint a rászoruló diákok a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Microsoft Magyarország között nyáron létrejött megállapodásnak köszönhetően. A licencet, melyre a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájánál (HÖOK) pályázhatnak a hallgatók, októberben kaphatják meg a jogosultak.

Edupress | 2011. szeptember 21.

Ötvenezer darab Microsoft Office 2010-es licencet bocsájt a kormány a szociálisan rászoruló, valamint a tanulmányilag kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatók számára. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Microsoft Magyarország között létrejött megállapodás értelmében a szociális támogatásban részesülő diákok mellett, a doktoranduszok, a köztársasági ösztöndíjas, valamint a Tudományos Diákköri dolgozatot leadó hallgatók igényelhetnek határozott időtartamú jogtiszta licenc használati jogot a HÖOK közreműködésével. A licencek egy éves időtartamra szólnak, az idei használati jog március 31-ig lesz érvényes a megállapodás csúszása miatt. Ezt követően ismét rendelkezésre áll majd a lehetőség újabb egy évre.

Mivel a kormányzat egyértelművé tette a nyílt forráskódú szoftverek iránti elkötelezettségét, valamint költségtakarékos módon kívánt a felsőoktatás számára biztosítandó szoftverek tekintetében eljárni, így a korábbi gyakorlattól eltérően a hallgatók számára a Windows operációs rendszer ingyenes használatát már nem finanszírozza. Többek között azért sem, mert általában az újonnan vásárolt személyi számítógépek már rendelkeznek jogtiszta operációs rendszerrel, azonban a Kormány a Microsoft Office irodai csomagjával továbbra is támogatja a kiemelkedő teljesítményt nyújtó, valamint a rászoruló hallgatókat.

A határozott időtartamra érvényes licenceket a hallgatóknak elektronikus úton kell igényelniük a hallgatói önkormányzatoknál – a program periódusára tekintettel mielőbb, de legkésőbb december 31-ig –, akik vállalták a jogosultságellenőrzés szigorú végrehajtását. Ezáltal a hallgatóknak nem kell félniük, hogy a tanulmányaik megkezdéséhez, illetve folytatásához elengedhetetlenül szükséges Microsoft Office programokat illegálisan használják.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!