0:05
Főoldal | Rénhírek

Igaznak tűnik: a Microsoft megveszi a Skype-ot!

A The Wall Street Journal riportja szerint a Microsoft valóban felvásárolja a Skype-ot körülbelül 8 milliárd dollárért, s az akvizíciót valószínűleg még ma, május 10-én bejelentik.

IT café, Dajkó Pál | 2011. május 10.

A The Wall Street Journal riportja szerint a Microsoft valóban felvásárolja a Skype-ot körülbelül 8 milliárd dollárért, s az akvizíciót valószínűleg még ma, május 10-én bejelentik – írja az IT café.

A Skype-pal kapcsolatban már a múlt héten szárnyra kaptak a pletykák, amikor a Reuters riportja arról számolt be, hogy a 2009-ben az eBaytől egy magánbefektetői csoporthoz került vállalkozás párhuzamosan folytat együttműködési – esetleg felvásárlási – tárgyalásokat a Facebookkal és a Google-lal. Ezt az értesülést egyik cég sem kívánta azóta sem kommentálni, de a találgatások szaporodnak: egy újabb „fülesre” alapozva a Gigaom oldalán Om Malik tegnap arról írt, hogy forrásai szerint még egy nehézsúlyú ipari szereplő került a képbe, a Microsoft.

Malik szerint a Skype-hoz közel álló források úgy tudják, a vállalat ezen a héten, talán már ma, fontos bejelentést tesz, és ebben a Microsoft is érintett lesz, akik többféle együttműködést is el tudnának képzelni a népszerű kommunikációs szolgáltatást nyújtó céggel: partnerséget, felvásárlást, vagy pedig befektetési szerződés aláírását.

Habár csak szóbeszédről van szó, az az előzetes találgatások alapján is világos, hogy a közelmúltban a mobilpiac felé erőteljesen nyitó Microsoftnak (a Nokiával, illetve a RIM-mel kötött megállapodások) több szempontból is előnyös lenne a Skype partnersége, esetleg megszerzése: a Skype technológiájával versenyképesebb lenne a Cisco és a Google által uralt nagyvállalati VoIP-piacon, olyan szolgáltatáshoz jutnának, mely erősítené a Windows Mobile platformot stb.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!