0:05
Főoldal | Rénhírek

E-könyvként is megjelenik a Harry Potter-regényfolyam

Digitálisan is hozzáférhetővé válik a Harry Potter-univerzum: J. K. Rowling, a regényfolyam írója csütörtökön jelentette be Londonban, hogy októbertől kapható lesz a varázslótanonc kalandjainak e-könyv-változata.

MTI | 2011. június 24.

A hét kötet hangoskönyv- és e-könyv-formátumban is megjelenik számos nyelven. A digitális változatot a Pottermore.com honlapon forgalmazzák majd.

Az írónő hangsúlyozta: egyfelől a technikai haladás miatt elkerülhetetlennek látta a Potter-kalandok digitális megjelentetését, másfelől arra számít, hogy az új média közvetítésével még több olvasóhoz juthat el.

A Pottermore.com oldalon olyan új elemek is megjelennek majd, amelyek a regény szereplőivel és helyszíneivel kapcsolatban az anyaggyűjtés során felhalmozódtak - árulta el Rowling. Az interaktív honlap új lehetőséget kínál a Potter-univerzum rajongóinak a hőssel való találkozásra és a játékra. A site ugyanis számítógépes játékot, közösségi oldalt és online boltot is kínál a látogatóknak, akik július 31-től léphetnek be virtuálisan a Pottermore.com kapuján.

Rowling ugyanakkor a sajtótájékoztatón ismételten leszögezte, hogy nincs szándékában nyolcadik kötettel megtoldani a regényfolyamot.

A regénysorozatból több mint 400 millió példány kelt el világszerte. A Potter-könyvek nyomán született filmsorozat befejező része, a Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész július 15-én kerül a magyar mozikba.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!