0:05
Főoldal | Rénhírek

Díjazott magyar fejlesztés

Elismerésben részesült a Nemzeti Tankönyvkiadó fejlesztése. A kiadó a digitális tábláknál használható feladatkészítő alkalmazásért Comenius-EduMédia díjat kapott.

MTI | 2009. június 25.

A díjnyertes szoftver lehetővé teszi, hogy a tanárok a munkájuk során meglévő feladataikat, óravázlataikat, tanmeneteiket digitálisan is könnyedén feldolgozhassák.
A feladatkészítővel új, a tananyaghoz kapcsolódó feladatok is készíthetők, melyek megkönnyítik az elméleti tudás feldolgozását, értelmezését a tanulók számára. A feladattípusok a közoktatásban, oktatási kereteken belül a hagyományos és a kompetenciaalapú oktatásban, bármely tantárgy, tantárgycsoport szakrendszerű óráin, valamint a nem szakrendszerű felzárkóztató és tehetséggondozói foglalkozásokon egyaránt felhasználhatók.
A Comenius kitüntetést 1995-ben alapította a GPI (Gesellschaft für Pedagogik und Information e.V.), a 40 éve multimédiával, képzési technológiával és médiadidaktikával foglalkozó tudományos szervezet. Korábban a Comenius-EduMedia kitüntetéseket csak Németországban osztották ki, 1997 óta azonban az értékelés más európai országokra is kiterjed.

Hasonló tartalmak:

legutóbbi hozzászólások listája...
Nyelv és politika; Természettudomány; Nyelvtudomány; Oktatás; LEITERJAKAB
Váltás normál nézetre...