0:05
Főoldal | Rénhírek

Díjat nyerhet a Filmhíradó!

A filmarchívumok nemzetközi szövetségének díjára jelölték a magyar Filmhíradók Online-t. A netes szolgáltatással digitalizált anyagokat nézegethetünk.

MTI | 2010. március 9.

Az Év Honlapja különdíj után a filmarchívumok nemzetközi szövetségének díjára jelölték a Magyar Nemzeti Filmarchívum digitalizált anyagait tartalmazó Filmhíradók Online internetes szolgáltatást.

A www.filmhiradok.nava.hu oldalon az 1931-től 1943-ig készült filmhíradókból 5183 filmet tettek elérhetővé a nagyközönség számára. Az indulás óta a filmekre több mint 750 ezren voltak kíváncsiak – közölte a digitális gyűjteményt létrehozó Neumann Kft.

A filmarchívumok nemzetközi szövetsége (Federation of Commercial Audiovisual Libraries International, FOCAL) a legjelentősebb kereskedelmi audiovizuális archívumokat tömörítő társaság. Az 1985-ben alapított szakmai szervezet háromszáz tagja közt olyan intézményeket találhatók, mint az AP amerikai hírügynökség, a BBC és az NBC tévétársaság, a francia Gaumont Pathé Archívum.

A FOCAL International Awards az első nemzetközi díj, amelyre a Neumann-ház tizenhárom éves fennállása alatt pályázott. A díjátadó gála 2010. április 27-én lesz Londonban.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!