0:05
Főoldal | Rénhírek

Digitális tananyagfejlesztés és értékelés: tanfolyamok tanároknak

Senki sem tudja, mire számíthatunk ősszel: lesz-e hagyományos oktatás, vagy megint digitális tanrended vezetnek be? Mivel a járványhelyzet alakulása jó eséllyel megjósolhatatlan, legjobban tesszük, ha felkészülünk. Annak érdekében, hogy a dolgok olajozottan menjenek, a 21. Századi Pedagógiáért Alapítvány ingyenes online képzéseket indít pedagógusok számára.

nyest.hu | 2020. augusztus 10.

Sajnos, a tanfolyamra minden férőhely betelt. A szervezők a létszámon felül regisztrálókat emailben értesítik majd a következő alkalmakról.  

Mi lesz az oktatással ősszel? Támad a vírus és megint beindul a digitális munkarend, vagy minden marad a régiben, és megtelhetnek az iskolaépületek? Ma, augusztus közepén, ezt senki sem tudhatja. Ami viszont biztos: a digitális pedagógia olyan tudás, amit minden körülmények között érdemes pallérozni – azaz ha netán nem zárnának be az intézmények, akkor is igen hasznos ezzel foglalkoznunk.

A tanfolyam

A tanfolyam előadója Prievara Tibor, a #school létrehozója, a TanárBlog írója, A 21. századi tanár és A 21. századi iskola című könyvek (társ)szerzője, aki Nádori Gergellyel együtt immár egy évtizede a digitális pedagógia meghatározó szakembere Magyarországon. Az ingyenes képzések 2 órásak, és online kerülnek megrendezésre.

A témák

Digitális tananyagfejlesztés

Augusztus 17. és 18., 10:00 óra 

Rengeteg fórumon zajlott parázs vita arról, hogy a karantén alatt vajon digitális munkarend volt-e, vagy egyszerűen távoktatás. Amennyiben a 'Tk. 27.32. oldal' számodra kevés, és szeretnél 2 óra alatt megtanulni digitális tananyagot készíteni, ezt a képzést neked találták ki. 

Amiről szó lesz: multimédiás elemek készítése, beillesztése, komplex digitális tananyag összeállítása, ennek módszertana valamint online feladatok készítése. Mindezt úgy, hogy érthető, értelmezhető rendszerben oszthatod meg diákjaiddal. FONTOS! A képzés SEMMILYEN informatikai előképzettséget nem igényel!

Értékelés és digitális tanulás

Augusztus 19. 10:00 óra

Az egyik legnagyobb kérdés a tavaszi karantén alatt sokunknak az volt, hogy hogyan értékeljünk, ha úgy tetszik, 'mire adjunk jegyet'? Hogyan lehet hiteles a visszajelzés, ráadásul úgy, hogy a diákok teljesítményét jelezze vissza (és ne a html kódból a helyes válaszok kikukázásának képességét).

A képzés során komplex értékelési rendszert mutatunk be, amely értelmesen használja a 'gamification' (eljátékosítás) módszertanát, mégis több, mint tesztek megosztása. Szintén mutatunk olyan hatékony értékelési formákat, amelyek segítenek fenntartani a hatékony pedagógiai együttműködést a diákjainkkal 'karantén idején' is. 

Részvételi információk

Mindhárom képzésre 12 fő jelentkezését várjuk, a jelentkezéseket érkezési sorrendben fogadjuk. A jelentkezők vállalják, hogy a képzésen megbeszéltek szerint elkészítenek 2 digitális tananyagot, amelyeket hátrányos helyzetű diákok számára teszünk elérhetővé. 

A képzésekhez jár egy Q&A (kérdések-válaszok) online alkalom is, mely során a jelentkezők a képzés után 1 héttel, egy online konzultáció keretében feltehetik kérdéseiket. 

A képzések teljesen ingyenesek, ugyanakkor a jelentkezők vállalják, hogy amennyiben nem jelennek meg a képzésen, 2000 Ft díj megfizetésére kötelesek.

Jelentkezni az erre a linkre kattintva elérhető űrlapon lehetséges – a szabad helyeket érkezési sorrendben töltjük fel, akik nem férnek már be a tanfolyamra, a következő alkalmakról – kérésre – emailben kapnak értesítést.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!