0:05
Főoldal | Rénhírek

„Délvidéki magyarellenes terrorizmus”

Tőkés László, az RMDSZ EP-képviselője szerint fel kell lépni a vajdasági magyarellenesség ellen: legyen ez Szerbia EU-csatlakozásának a feltétele.

MTI | 2010. március 26.

Képezze feltételét Szerbia európai uniós csatlakozásának a vajdasági magyarellenes erőszak beszüntetése – sürgette az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén, napirenden kívül elmondott felszólalásában Tőkés László, az RMDSZ EP-képviselője. Kérte, hogy az Európai Parlament lépjen fel határozottan „a délvidéki magyarellenes terrorizmus leállítása érdekében”.

Az erdélyi képviselő – volt királyhágómelléki püspök – emlékeztetett arra, hogy Vajdaságban a kényszerű elvándorlás és a masszív többségi betelepítés miatt a magyar lakosság száma néhány évtized alatt egyharmadával, 290 ezer főre csökkent. Felhívta a figyelmet a folytatódó magyarverésekre is, amelyek mögött szerinte a szerb titkosszolgálat áll.

Ugyancsak napirenden kívül a szélsőséges Szlovák Nemzeti Pártot (SNS) képviselő Jaroslav Paska arról beszélt, hogy miközben Szlovákiában és más környező országokban tiszteletben tartják a magyar kisebbségek jogait, Magyarországon asszimilálják, beolvasztják a szlovák kisebbséget. Szlovákiában máig megmaradt a magyarok száma, Magyarországon egytizedére csökkent a szlovákoké - hangoztatta Paska.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások (3):

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
12 éve 2011. november 9. 13:57
3 Fejes László (nyest.hu)

@partizán: Talán megbocsátható Gizellának, ha 2010. május 28-án még nem olvasta a 2011. január 27-ei híreket... :)

12 éve 2011. november 9. 12:39
2 partizán

@Gizella:

Kedves Gizella!

Lehet, hogy Ön egy (hír)steril környezetben él, ezért ajánlom figyelmébe a következőket:

www.magyarszo.com/fex.page:2011-01-27_Delvideki_magyar_valosag.xhtml

Hatos

2011. január 27. 12:36 | #12

Igaza van a MRM- nek.

A hivatalos statisztikában pedig vmelyik évben az volt, hogy csökkent (Vajdaságban) az efféle incidensek száma, mert nem háromszázvalahány, hanem kettőszázkilencvenvalahány volt abban az évben. Nos, az ilyen jelentésnél az "európai urak" lecsapnak a csökken szóra, nehogy tenniük kelljen valamit, és így marad aztán szőnyeg alá söpörve a dolog...

"Volt már, hogy magyar gyerek elvert egy szerbet, akkor ezt úgy kell értelmezni, mint szerbellenes terrorizmus?"

Igaza van. Egyszer vertek meg magyarok egy szerb (drog dílert), és kaptak 61 év letöltendőt(!!!!!!!). A háborús bűnösök nem kaptak ennyit.

hu.wikipedia.org/wiki/A_temerini_fi%C3%BAk

Fordított esetről nem szólnak az írások.Ha esetleg ön tudna, akkor linkelje be.

Pedig lenne miért:

www.humanrightscenter.net/atrocitasok/index.php?option=com_content&t

Üdvözlettel egy: partizán

13 éve 2010. május 28. 21:08
1 Gizella

Nem tudom mi a célja ennek a cikknek, magyar vagyok Vajdaságban és senki sem bánt. Verekedések mindenhol vannak. Vajdaságban verekszenek a szerbek egymásközt, a magyarok egymásközt és természetesen van olyan verekedés is ahol magyar és szerb ember emel kezet egymásra. Nem kell azt hinni, hogy itt az emberek mást sem tesznek csak verik egymást, hangsuj lett rá fektetve, politikai okok miatt. Az egész csak politika. Nevetséges. Volt már, hogy magyar gyerek elvert egy szerbet, akkor ezt úgy kell értelmezni, mint szerbellenes terrorizmus?