0:05
Főoldal | Rénhírek

Csökkentik a külföldi hallgatók számát Angliában

A brit belügyminiszter, Theresa May elmondása szerint csaknem százezerrel csökkentik a Nagy-Brittaniában tanuló külföldi hallgatók számát.

Edupress | 2011. március 25.

A döntés azért született, mert a kormány úgy véli, túl sok töltelékszak és álfőiskola működik a szigetországban, valamint a hallgatók nagy részének nem megfelelő az angol tudása. Az új szabályozások áprilistól lépnek életbe – írja a Magyar Nemzet.

A külföldi hallgatók létszámának csökkentésével a szaktárca célja, hogy a következő két évben húszezerre redukálják azok számát, akik az oklevél megszerzése után Angliában vállalnak munkát. Theresa May emellett a lépést azzal is indokolta, hogy a hallgatók egy része úgy vásárolja a hallgatói jogviszonyát, majd végleg letelepedik az országban. Az Egyesült Királyságba érkező tanulók, akiknek két harmada egyébként nem uniós állampolgár- nagy segítséget jelentenek a felsőoktatási intézmények nagy részének, akik az ő tandíjukból tartják fenn magukat. Angliában ugyanis a 700 egyetem és főiskola közül 113 kap állami támogatást.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások (1):

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
13 éve 2011. március 25. 18:01
1 Pesta

Megy a tűzoltás. Néhány évtizeddel korábban kellett volna gondolkozni. Most kapkodhatnak, hogy mennyi az álházasság meg a tanulói és munkahelyi áljogviszony, csak hogy itt maradhassanak.