0:05
Főoldal | Rénhírek

Csak asszertívan!

Az Oxfordi Egyetem asszertivitásórákat indít a lányoknak, hogy bátrabbak legyenek a munkaerőpiacon.

nyest.hu | 2012. április 24.

Jóllehet fiatalok és tehetségesek, az Oxfordi Egyetem női hallgatói sokszor futamodnak meg az elől, hogy menedzserként, mérnökként vagy a banki szférában helyezkedjenek el. Éppen ezért a friss diplomás nők átlagkeresete is alacsonyabb, mint a férfiaké – számolt be a The Telegraph című lap internetes oldalán.

Egy kutatás azt mutatja, hogy a nők sokkal több előítélettel kell, hogy szembesüljenek, ezért nem hisznek abban, hogy valóban jól fizetett állást tölthessenek be, éppen ezért már eleve rosszabb munkákra pályáznak.

Az egyetem ezt a tendenciát próbálja megtörni, ezért idén asszertivitás kurzusokat szerveznek kifejezetten lányoknak. A négynapos programon összesen negyvenöt női hallgató vesz részt. A kurzusok célja, hogy fejlessze a lányok önbizalmát, döntési képességét és pozitív gondolkodását.

Ezzel hozzásegítik őket ahhoz, hogy könnyebben helytálljanak konfliktushelyzetekben, illetve egyéb kihívást jelentő szituációkban. Ha a kurzusok sikerrel zárulnak, az hozzájárulhat a nők és férfiak közti munkaerő-piaci aránytalanság megszüntetéséhez.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!