0:05
Főoldal | Rénhírek

Búcsúzás Szépe Györgytől

A múlt hónapban elhunyt Szépe György tiszteletére tartanak megemlékezést pályatársak, kollégák és tanítványok október 14-én vasárnap az ELTE Bölcsészettudományi Karán.

nyest.hu | 2012. október 12.

Szeptember 12-én kaptuk a hírt, hogy elhunyt Szépe György egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem és Zsigmond  Király Főiskola professor emeritusa, a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézetének korábbi tudományos osztályvezetője, a magyar nyelvtudomány jelentős alakja. Tanári, tudósi és emberi nagyságáról  a nyest is készített egy összeállítást. 2012. október 14-én volt kollégái, tanítványai, tisztelői emlékeznek rá.

Dr. Szépe György egyetemi tanár búcsúztatása 2012. október 14-én, vasárnap 15 és 17 óra között lesz az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának tanácstermében (Budapest, Múzeum krt. 4/A, magasföldszint) – olvasható az MTA Nyelvtudományi Intézetének honlapján.

A megemlékezés egy rövid videointerjú-részlet  meghallgatásával kezdődik, ezután Horányi Özséb moderálásával kezdődik meg az emlékezés. A felszólalók között lesznek közelebbi és távolabbi kollégák, pályatársak, tanítványok és végül egy családtag is megosztja emlékeit.

A megemlékezésen felszólal Hankiss Elemér, Elekfi László, Kiefer Ferenc, Petőfi S. János, Terestyéni Tamás, Kenesei István, Bakró-Nagy Marianne, Kelemen János, Voigt Vilmos, Bánréti Zoltán, Kozma Tamás, Klaudy Kinga, Medgyes Péter, Bollobás Enikő, Szűcs Tibor, Komlósi László, Andor József, Medve Anna, Oszetzky Éva, Nádor Orsolya, Hegyi Ildikó, Derényi András, Pólya Tamás, Zeke Gyula, Szabó Viktória és Szépe Orsolya.

Szépe György (1931–2012)
Szépe György (1931–2012)
(Forrás: pte.hu)

A megemlékezések után mód lesz arra, hogy a résztvevők egymással is megosszák emlékeiket.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!