0:05
Főoldal | Rénhírek
Afgán vádak

Bibliákkal támad az USA

Afganisztán azzal vádolja szövetségesét, hogy pastu és dari nyelvre fordított bibliával térítettek az amerikai katonák.

nyest.hu | 2009. május 7.

Az Egyesült Államok hadserege határozottan tagadja, hogy Afganisztánban állomásozó csapatai afgánokat próbáltak volna megtéríteni. A cáfolat a katari Al Jazeera televízió beszámolóját követően hangzott el, amelyben egy katonai pap megtérésről prédikál, míg a vágóképek helyi nyelvekre fordított bibliákat mutatnak.

Az amerikaiak magyarázata szerint a tudósítás helytelenül, a környezetéből kiragadva mutatta be a tábori mise során történteket. A televíziónézők az egyik amerikai egyház által adományozott pastu és dari nyelvű bibliákat láthattak, amelyek úgy kerülhettek szem elé, hogy egy katona nem tudta, miszerint az amerikai katonaság számára a Közel-Keleten és Délkelet-Ázsiában bármiféle hittérítő tevékenység folytatása tilos. A bibliákat a tábori lelkész végül elzáratta.

A felvételek legvitatottabb része az, amelyen a tábori lelkész, Gary Hensley a következő szavakkal serkenti az egybegyűlteket: „a különleges erők tagjai voltaképpen emberekre vadásznak. Keresztényként mi is ezt tesszük, emberekre vadászunk Krisztus számára. Valóban, levadásszuk őket. Rájuk uszítjuk a mennyei vérebet, hogy aztán bejuttassuk őket a [mennyei] királyságba. Ezt csináljuk, ez a munkánk.”

A tudósítások kiemelik, hogy a mise helyszínén, a bagrami légi bázison egy időben több ezer ember is tartózkodik, akik közül a többség egyáltalán el sem hagyja a bázist.

 

Hasonló tartalmak:

legutóbbi hozzászólások listája...
Nyelv és politika; Természettudomány; Nyelvtudomány; Oktatás; LEITERJAKAB
Váltás normál nézetre...