0:05
Főoldal | Rénhírek

Beletört bicska

Kormányrendelet kötelez minden indonéz tartományt arra, hogy legalább egy, nemzetközi színvonalú, minimum két szaktantárgyat angolul tanító iskolát tartson fenn. A megvalósítás nincs jó szándék híján, csak épp a megfelelő tanerő hiányzik – számolt be róla a The Jakarta Post.

nyest.hu | 2009. június 9.

„Sok tanárnak már az angol nyelven történő angoltanítás is gondot okoz, nemhogy a szaktárgyak angolul történő oktatása” – nyilatkozta Itje Chodidjah, a British Council oktatási tanácsadója egy tíz ország részvételével zajló, a kétnyelvű oktatásról szóló konferencián.

Az indonéz kormány 2006-ban vezette be a Kétnyelvű angoloktatás (English Bilingual Education, EBE) elnevezésű projektjét, amelyben 112 iskola vesz részt.

A tervezet megvalósítása a nem eléggé képzett pedagógusokon bukhat meg: még a fővárosban sem mindig kerül megfelelő angoltudással bíró tanár.

„Jakartában sok iskolában alkalmaznak tanárokat az EBE-program keretében, mivel jól tudnak angolul, de nem feltétlenül beszélik a kellő szinten” – mondta Itje Chodidjah, majd hozzátette: több iskolában is ennek az ellenkezője fordult elő, azaz az oktatók kiválóan beszéltek angolul, de híján voltak a szükséges nevelői képességeknek.

A British Council szerint a helyi tanárok angol nyelven történő szaktanításra való felkészítése általában hét hónapot vesz igénybe.

Hasonló tartalmak:

legutóbbi hozzászólások listája...
Nyelv és politika; Természettudomány; Nyelvtudomány; Oktatás; LEITERJAKAB
Váltás normál nézetre...