0:05
Főoldal | Rénhírek

Az alapítványi iskolák sorsa

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) új pályázatot ír ki ötéves támogatási periódusra az alapítványi iskolák számára – erősítette meg a szaktárca parlamenti államtitkára egy ellenzéki országgyűlési képviselőnek adott írásbeli válaszában.

MTI | 2012. május 3.

Halász János a miniszter nevében, az Országgyűlés honlapján szerdán közzétett válaszában Dúró Dóra jobbikos képviselőnek azt írta: a pályázat kiírásának és elbírálásának ideje lehetőséget fog teremteni a szeptemberi kezdésre és a hosszabb távú tervezésre.

Az ellenzéki politikus kérdésében felhívta a figyelmet arra, hogy az alapítványi iskolákkal kötött közoktatási megállapodások 2011-ben lejártak, és az érintettek körében igen nagy bizonytalanság uralkodik. Utalt arra, hogy a tárca ígérete szerint, tavasz folyamán írják ki a pályázatot számukra, amely további öt évre biztosítaná működésüket. Dúró Dóra arra volt kíváncsi, hogy a pályázatot mikor és milyen feltételek között írják ki, és milyen finanszírozási segítségre számíthatnak azok az iskolák, amelyek kimaradnak ebből a lehetőségből.

Halász János válaszában jelezte, hogy az alapítványi iskolákkal a Nemzeti Erőforrás Minisztériumnak 2011-es költségvetésről szóló törvény szerint 2011. december 31. napjáig volt módja szerződni. Azonban a tanév zavartalan lefolytatása érdekében úgy döntöttünk, hogy a tanév végéig további mérlegelés nélkül meghosszabbítják a támogatási szerződéseket.

A szerződések ezzel együtt készen állnak, az érintett iskolák folyamatos és pontos tájékoztatást kaptak és kapnak a fejleményekről.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!