0:05
Főoldal | Rénhírek
Ezt egy életen át kell játszani

Avatar-rajongó na’vi barátnőt keres

Egy brit fiatalember olyan elvetemült rajongója lett az Avatar világának, hogy úgy beszél, és úgy is öltözik, mint egy na’vi. Mi több, még egy merész álmot is dédelget: törzsi közösséget akar alapítani Avatar mintára.

nyest.hu | 2010. május 5.

Ha a Star Trek ihletésére létezik klingon anyanyelvű gyermek, miért ne létezhetne olyasvalaki is, aki na'vi módjára öltözik és beszél? Az angol Richard Littauert annyira lenyűgözte a 3 méter magas, kék lények világa, hogy elhatározta: csak olyan barátnőt szeretne, aki szintén beszél na'viul, mi több, szándékozik vele együtt saját törzset alapítani – számol be a littleabout.com.

Avatar-rajongó na’vi barátnőt keres

„Amint megláttam az Avatar ajánlóját, már tudtam, hogy ez a film az egész életemre hatással lesz” – jelentette ki az edinburghi fiatalember, aki saját bevallása szerint több száz fontot költött már mozizásra. „Azt hiszem, legalább 17-szer láttam a filmet. De fizettem másoknak is, hogy nézzék meg, mert terjeszteni akartam az igét”.

Littauer nyelvészetet tanul, így nem meglepő, hogy a film egyedi, saját kitalált nyelve ennyire felizgatta. Már saját szótárat is összeállított, hogy segítsen azoknak, akik hozzá hasonlóan szeretnék elsajátítani a na'vit. „El voltam ragadtatva, hogy nem csak úgy felhasználtak valamilyen már létező emberi nyelvet. A Csillagok Háborúja alkotói például teljesen lusták voltak: ilyeneket mondattak a főszereplőkkel, hogy »kérek egy hamburgert« mondjuk tibetiül, aminek persze semmi köze nem volt az aktuális jelenthez” – magyarázza az elhivatott nyelvészpalánta.

A fiatalember célja, hogy hasonlóan rajongó alkatú társaival együtt megalapítsa a földi „Avatart” – egy törzset a filmbeli mintára. „Ismerek olyan embereket, akiknek szintén lenne kedvük egy igazi törzsi életet élni mondjuk valahol az Amazonas vidékén. Kint töltenénk az éjszakát a szabad ég alatt, és énekelnénk” – ábrándozik a nyelvészhallgató. Ehhez már csak egyvalami kéne: egy barátnő, aki szintén beszél na'viul. A tökéletes persze egy 3 méter magas kék lény lenne, csakhogy ilyet meglehetősen nehéz találni. Littauer viszont nem adja fel: „talán egy nap találkozom egy lánnyal, aki beszél na'viul, és a közelben lakik. Az lesz aztán az esküvő!”

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!