0:05
Főoldal | Rénhírek

A világ leggyorsabbjai között a magyar internet

Egy friss lista szerint Magyarország az első húsz ország között szerepel a világon az internet gyorsaságának szempontjából.

IT-café | 2010. május 12.

A digg.com-on lehet belefutni egy képernyőképbe, mely a napi egymillió mérést végző speedtest.net adatait mutatja arról, hogy a világ országaiban milyen átlagos le-, illetve feltöltési sebességeket tapasztalni, vagyis általánosságban mennyire fejlett az adott ország internetes infrastruktúrája a sebesség tekintetében. (Bár ne feledjük: ez csak egy, bár roppant fontos mérőszám az internetellátottság minősítésére). És persze az is lényeges, hogy egy adott cég méréseiről van szó, akik csak a hozzájuk bejelentkezők adatait tudják értékelni.

Magyarország igen előkelő helyen áll ebben a rangsorban: az átlagos letöltési sebesség tekintetében Hongkong csak három hellyel van előttünk, feltöltésnél pedig nem sokkal Dél-Korea és Hollandia után következünk.

Ez persze csak egy adat: a kiváló eredmények valószínűleg nem vigasztalják azokat, akik nem sűrűn lakott, a távközlési cégek versenyterepének számító településeken élnek (és még hosszan lehetne sorolni azokat a területeket, ahol még akad tennivaló). De a tendencia biztató, s ha a tervezett Nemzeti Digitális Közmű is képes legalább ilyen szintre emelni Magyarországot egy másik listában, akkor majd – egyszer – valódi büszkeséget is érezhetünk.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!