0:05
Főoldal | Rénhírek

A római pápa és a Facebook

A magas rangú papok még a Facebook, a Google és a YouTube menedzsereivel is tárgyalnak egy mostani konferencián.

MTI | 2009. november 13.

XVI. Benedek pápa kedveli az új technológiákat, internetezik és e-maileket is küld - árulta el egy televíziós interjúban Claudio Maria Celli bíboros, a társadalmi kommunikációért felelős pápai tanács elnöke annak a konferenciának a kapcsán, amely az internet és az egyház kapcsolatáról zajlik a Vatikánban.

„A pápa maga küldi el elektronikus leveleit, nagyra becsüli az új technológiákat, bár neki nincs személyes e-mail címe, postáját a Vatikán kezeli” – mondta az Italia 1 nevű csatornának Celli bíboros csütörtökön. „Természetesen nem tudja a naponta érkező levelek millióit megválaszolni, de abban biztos vagyok, hogy mindenkiért imádkozik, aki ír neki” – magyarázta Celli.
A bíborost annak kapcsán kérdezte az olasz tévéállomás, hogy a Vatikánban csütörtökön vette kezdetét egy háromnapos szeminárium az európai bíborosok számára Az internetkultúra és az egyház kommunikációja címmel. A konferencia igen érdekesnek bizonyulhat, a magas rangú papok ugyanis a Facebook közösségi portál, a Google internetes óriás és a YouTube videomegosztó oldal menedzsereivel is találkoznak, a szakemberek az internetben rejlő lehetőségekről beszélnek majd a bíborosoknak. „Ezáltal a bíborosok jobban megérthetik, hogy az internet milyen szerepet játszik az egyház missziójában” – áll a Vatikán által kiadott közleményben.
A szemináriumra szociológusokat is várnak, ők a fiatalok és a világháló közötti kapcsolatról tartanak majd előadást. A konferencia témái között pedig az internetes kalózkodás is szerepel. Utóbbi témában egy kiskorú svájci hacker és az Interpol egyik szakértője igazítja el a bíborosokat és szóvivőiket. Az interpolos szakember az internetes bűnözés elleni harcról tájékoztatja a résztvevőket.
Az internet világa már nem esik messze a katolikus egyháztól, a Facebook régóta nem cseng idegenül a pápai államban. Néhány hónapja a Vatikánnak már új honlapja is van, a www.pope2you.net, ezen keresztül a Facebook is elérhető, ahol a felhasználók virtuálisan még a pápával is találkozhatnak.

Hasonló tartalmak:

legutóbbi hozzászólások listája...
Nyelv és politika; Természettudomány; Nyelvtudomány; Oktatás; LEITERJAKAB
Váltás normál nézetre...