0:05
Főoldal | Rénhírek

Főkonzulátus a Facebookon

Megjelent az első magyar külképviselet a Facebookon; a Los Angeles-i főkonzulátus a népszerű közösségi portálon toboroz rajongókat.

MTI | 2009. október 30.

A Magyar Köztársaság főkonzulátusának oldala csütörtöktől érhető el az érdeklődők számára – tájékoztatott Bokor Balázs főkonzul, aki úgy harangozta be a Facebookon való megjelenést: a külképviselet elindította legújabb tájékoztató szolgáltatását.

A főkonzulátus feliratkozott rajongói folyamatosan friss információkat kaphatnak a képviselet által szervezett vagy ajánlott programokról, beszámolókat olvashatnak különböző rendezvényekről.

Bokor Balázs meggyőződése szerint a Facebookon interaktív párbeszéd alakulhat ki; a mai kor követelményeinek megfelelően ez a lépés is hozzájárul a főkonzulátussal való kapcsolat szélesítéséhez.

A főkonzul elmondta: az az elképzelésük, hogy bizonyos közérdekű információk mellett nem hivatalos véleményeket, gyors információkat, programajánlókat, képeket és videókat helyeznek majd el oldalukon, népszerűsíteni fogják rendezvényeiket.

Bokor Balázs – aki főkonzuli kinevezése előtt, 2005-től 2007-ig a külügyminisztérium protokollfőnöke volt – hangsúlyozta: a Facebook oldal nem helyettesíti a külképviselet hivatalos internetes honlapját, hanem kiegészíti azt, úgymond emberközeli információkat nyújtva.

A Facebookon hivatalos oldalt nyitott egyebek között a washingtoni Fehér Ház, amelynek félmilliós rajongói tábora van. Az érdeklődők feliratkozhatnak az amerikai pénzügy- és a külügyminisztérium oldalára is, utóbbin például a legfrissebb bejegyzések között lehet olvasni Hillary Clinton külügyminiszter mostani pakisztáni látogatásának programjáról. A közösségi portálon a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA), valamint több ország nagykövetsége is elérhető szervezetek és intézmények egész sora mellett.

Bokor Balázs szerint a jövő egyik útját jelenti a Facebook, ahol a virtuális kommunikáció egyre nagyobb hányada folyik. Rámutatott, alig másfél évtizede még az volt a kérdés, hogy mi értelme van internetes oldalt készíteni, ma viszont már az a helyzet, hogy akinek nincs honlapja, tulajdonképpen nem is számít.

Hasonló tartalmak:

legutóbbi hozzászólások listája...
Nyelv és politika; Természettudomány; Nyelvtudomány; Oktatás; LEITERJAKAB
Váltás normál nézetre...