0:05
Főoldal | Rénhírek

A Twitter legnépszerűbb nyelvei

Az angol a twitterüzenetek leggyakoribb nyelve, de a további rangsor már bőven tartogat meglepetést is.

nyest.hu | 2011. november 30.

Manapság naponta több mint 200 millió twitterüzenetet küldenek szerteszét a világba a mikroblog lelkes felhasználói. Ezek többsége – 39 százaléka – angolul születik, de más nyelvek is ott loholnak az angol mögött, melyek földrajzi eloszlásáról nemrég közöltünk egy érdekes térképet.

Az országok közül Brazíliában, Hollandiában, Venezuelában, Japánban és Indonéziában a legnépszerűbb a Twitter, ezekben a lakosságok nagyjából egyötöde twitterfelhasználó. Így már jobban érthető, hogy az angol után a japán (14%), a portugál (12,4%), a spanyol (8,3%) a maláj (indonéz) (6,4%) és a holland (3%) a leggyakoribb Twitter-nyelv.

Sorrendben a további nyelvek a koreai, az arab és a thai, melyek az üzenetek egy százalékánál többért felelősek, míg a fennmaradó mintegy 14 százaléknyi üzenet a világ egyéb nyelvein íródik. Kínában be van tiltva a Twitter, ezért nincs a listán a mandarin.

Az elmúlt 12 hónapban egyébként az arab mutatta a legnagyobb növekedést. Valószínűleg az arab tavasznak is köszönhető, hogy ez alatt az idő alatt meghuszonkétszereződött az arab nyelvű üzenetek száma. A spanyol és a holland nyelvű twitterek száma is jelentősen nőtt – 250 illetve 230 százalékkal – az utóbbi egy évben.

Forrás

Epicenter: ‘Growth’ is Arabic for Twitter

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!