0:05
Főoldal | Rénhírek

A svéd tanárok sérelme

Egy csoportnyi holland iskolafelügyelő szemrevételezi az angol nyelvoktatás színvonalát Svédországban – a terv sokakat felbőszít.

nyest.hu | 2009. november 17.

„Nem hinném, hogy az angoltanítással problémáink lennének. Szerintem sokkal nagyobb gond van a matektanítással” – véli egy hozzászóló arra a cikkre reagálva, amely beszámol a különös megállapodásról.

Holland iskolafelügyelőket bíztak meg ugyanis azzal, hogy figyeljék meg az angol nyelvtanítás módszereit 30 svéd iskolában. Igaz ugyan, hogy a holland vizsgálódókat svéd szakemberek is elkísérik majd, a svéd pedagógusok szövetsége mégis tiltakozik az akció ellen.

„Egyszerűen irritál, hogy erről nem is tájékoztattak bennünket. Nem is értem, egy holland cég megbízottjai hogyan jönnek ahhoz, hogy egy svéd iskolát tanulmányozzanak. Milyen alapon fognak ítéletet hozni, és mi történik az eredményekkel? – teszi fel a kérdést a tanárok szövetségének felháborodott elnöke.

Az akciót elrendelő svéd iskolafelügyelőség arra hivatkozva hárítja el a kritikát, hogy egy külföldi cég bizonyára más szempontok alapján dolgozik, így remélhetőleg tanulni fognak majd a közös munkából.

A projekt keretében 11 és 16 év közötti diákok angolóráit veszik górcső alá a 2010-es tanév végéig. Bizonyára fontos tanulságokat várnak a vizsgálattól, ha hajlandóak a 714 ezer dolláros költségeket is fedezni.

Hasonló tartalmak:

legutóbbi hozzászólások listája...
Nyelv és politika; Természettudomány; Nyelvtudomány; Oktatás; LEITERJAKAB
Váltás normál nézetre...