0:05
Főoldal | Rénhírek

A nyelvtechnológia márpedig tényleg izgalmas

A nyelvtechnológia márpedig izgalmas. És érdemes meghallgatni, mit művelnek a szakma legpörgősebb bugyraiban.

nyest.hu | 2016. április 15.

Sokan gondolják azt, hogy a nyelvtechnológia alapvetően két részre osztható; a már megoldott és unalmas problémákra, illetve a gyakorlati alkalmazástól még távol álló kutatásokra. Az NLP meetup következő estjén, 2016. április 21-én pont erre igyekeznek rácáfolni az előadók és olyan, hazánkban folyó gyakorlati fejlesztésekről számolnak be, amik az elméleti problémák iránt fogékonyak számára is csemegével szolgálhatnak.

A nyelvtechnológia márpedig tényleg izgalmas

A program

A rendezvény új szponzora, a Meltwater bemutatkozásával indul a a rendezvény. A Meltwater egy norvég alapítású, nemzetközi nyelvtechnológiai cég, amely online adatokra alapozott médiafigyelésre és analitikára alapozott megoldásokat kínál.

A magyar Neticle új, Zurvey nevű eszközét mutatja be. A Zurvey egy amolyan önkiszolgáló analitikai megoldás, ami lehetővé teszi, hogy szövegeket elmezzünk könnyen és gyorsan. Például, ha van egy kérdőívünk, melyben szöveges válaszok is szerepelnek, az adatokat tartalmazó Excel táblázatot egyszerűen feltölthetjük a Zurvey-re és pár pillanat múlva elemezve kapjuk vissza adatainkat.

Babak Rasolzadeh, a Meltwater adattudományi részlegének vezetője a cégénél folyó munkáról fog beszélni.

Az előadások a Meltwater irodájában (Budapest, Szép utca. 2, 13. emelet) este hétkor kezdődnek. Az előadások nyelve angol.

A rendezvény ingyenes, de arra kérünk minden érdeklődőt, hogy részvételi  szándékát ezen az oldalon jelezze.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!