0:05
Főoldal | Rénhírek

A nyelvi akadályok a halászokat is megviselik

Mehetnek a tengerre vagy inkább maradjanak? Ezt nem tudta eldönteni a több ezer vietnámi halász Amerikában, mert nem értették a híreket.

nyest.hu | 2010. május 10.

Texastól Floridáig általában több ezer vietnami halász dolgozik a part mentén. Csakhogy a nemrég történt olajkatasztrófa miatt két héttel ezelőtt kiparancsolták őket a partra, és azóta a halászok – mivel nem értik a híreket – nem tudják eldönteni, mikor veselkedhetnek neki újra a munkának. Ezért sok százan útra keltek, hogy egy New Orleans-i gyűlésen megvitassák a problémát – írja a Fox8 tévécsatorna honlapja.

A találkozón a vietnámi közösség vezetői sikert értek el: a helyi szenátor és több más hivatalnok is felajánlotta nekik szolgálatait. Megígérték: tolmácsokat fognak küldeni a régióba a hasonló gondok elkerülése érdekében, illetve a halászok nyelvtanulását is támogatni fogják.

A tenger munkásainak nem mindegy, hogy mikor szállhatnak újra a vízre, hiszen ha huzamosabb ideig nem tudnak rákászni, akkor más munkát kell keresniük a szárazföldön. Ez pedig ugyebár nem könnyű, ha az ember egyáltalán nem beszéli a helyiek nyelvét.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!