0:05
Főoldal | Rénhírek

A jövő játéka: plüss okostojás

Már a játékok sem a régiek! Öltöztessük okostelefonunkat plüsstokba, töltsünk le egy applikációt, és kész az Ubooly!

nyest.hu | 2013. december 4.

Nemrégiben írtunk arról, hogy egy felmérés szerint a két év alatti gyerekek is mind több időt töltenek el különböző képernyők előtt. A televízió mellett egyre népszerűbbek a táblagépek és az okostelefonok. Hogy az igazi játékok lépést tartsanak a gyerekekkel, egy tanárokból és üzletemberekből álló csoport megalkotta Uboolyt, a beszélgető plüsstojást.

Ubooly igazi okosjáték: interaktív, beszélget a gyerekkel, sőt még tanítja is. Az Uboolyval – érvelnek a készítők – a gyerekek nem válnak olyan magányossá, mint a képernyők előtt ülve vagy azokat nyomogatva. A plüsstojás akkor válik okostojássá, ha a szülő belerakja az okostelefonját vagy iPadjét a figura fejébe – ez lesz a játék agya. Az ezen futó alkalmazás beállításainak segítségével Ubooly mesél, kérdez, matekfeladatot ad vagy éppen étkezési tanácsokat.

Hangfelismerő rendszere révén még beszélgetni is lehet vele: a gyerek nevét már első hallásra képes felismerni. Most öt nyelven „beszél”, de a gyártók a további bővítésen gondolkodnak, mivel a termék igen sikeres. Ezt részben annak köszönheti, hogy a telefonon vagy tableten futó alkalmazást állandóan a gyerekek és a szülők igényei szerint tudják továbbfejleszteni. Így az Ubooly nem egyetlen játék, amely hamar unalmassá válik, hanem egy állandóan izgalmas, meg-megújuló társ. Legalábbis a készítők szerint, akik a terméket a 4–7 éves korosztálynak szánják.

Ubooly
Ubooly
(Forrás: fabulicious.net)

A játékot bemutató videóból az is kiderül, hogy a szülők is igen lelkesek Uboolyval kapcsolatban. Egy szülő például elmondja, hogy milyen jó, hogy a gyereke nem egyedül nézi a tévét, hanem az Uboolyval beszélget. Így amíg a szülő a maga dolgát intézi a gyerek is elfoglalja magát, sőt, még hasznosan is töltheti az idejét, hiszen az alkalmazáshoz letölthetők különböző képességfejlesztő feladatok is.

A szoftver mind Androidra, mind pedig iOS-re elérhető.

Forrás

Meet Ubooly, the smart toy that can teach your child math

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!