0:05
Főoldal | Rénhírek

A drogok gyönyörűek!

Sarah Schönfeld megmutatja, hogy néznek ki a drogok, ahogy még soha nem láttuk őket. Képeit teljes mértékben a drogok inspirálták, de nem a szokásos értelemben.

nyest.hu | 2014. augusztus 1.

Sokféle különleges művészeti teljesítményt köszönhet az emberiség a drogoknak. És most az olvasó ne csak a könnyűzenészekre gondoljon, hanem bátran olyan nagy nevű alkotókra is, amilyen Manet, Gaugin, Verlaine vagy Oscar Wilde. A tudatmódosítók története összekapcsolódik a művészet történetével – erről szól Zacher Gábor toxikológus Betépett álmodozók című előadása, amit melegen ajánlunk olvasóinknak:

Sarah Schönfeldet szintén a drogok ihlették meg – de nem a fenti értelemben. A német művész különböző drogokat helyezett oldat formájában filmnegatívokra. A drogok különböző kémiai reakciókba léptek a filmmel. Miután a kémiai változás befejeződött, Schönfeld kinagyította a képeket...

A különböző tudatmódosító szerek egészen más képet mutatnak ebből a szempontból is. A több tucat anyagról készített felvételeket Schönfeld az All you can feel (Amit csak érezhetsz)című kollekcióba gyűjtötte, és könyv formájában is kiadta. Kollekciójában – mások mellett – a következő drogok képei szerepelnek.

Így fest például a koffein:

Koffein
Koffein
(Forrás: iflscience.com)

Ilyen a ketamin:

Ketamin
Ketamin
(Forrás: iflscience.com)

Így néz ki a válium:

Válium
Válium
(Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Ketamin)

Ilyen a speed (metamfetamin):

Speed
Speed
(Forrás: iflscience.com)

Ilyen az ecstasy:

Ecstasy
Ecstasy
(Forrás: iflscience.com)

A kokain ilyen:

Kokain
Kokain
(Forrás: iflscience.com)

A heroin pedig így fest:

Heroin
Heroin
(Forrás: iflscience.com)

Aki több tudatmódosító szer képére kíváncsi, az kattintson az IflScience cikkére, vagy nézze meg a művész oldalán a galériát!

Forrás

Amazing Photographs Of Drugs Englarged

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások (2):

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
9 éve 2014. augusztus 1. 22:10
2 blogen

@Tempesty: Az egy folyton változó kép.

9 éve 2014. augusztus 1. 21:11
1 Tempesty

lsd?