0:05
Főoldal | Rénhírek

A C++ programozási nyelv megalkotója az ELTE-n

Az ELTE Informatikai Kara, a Morgan Stanley és a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság szervezésében Bjarne Stroustrup, a C++ nyelv megalkotója 2014. április 24-én nyilvános előadást tart az ELTE Szoftvertechnológiai Fórumán.

nyest.hu | 2014. április 22.

Budapestre látogat Bjarne Stroustrup, a C++ nyelv megalkotója, a Morgan Stanley vezető munkatársa. A világhírű szakember az ELTE, a Morgan Stanley és a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság szervezésében 2014. április 24-én nyilvános, angol nyelvű előadást tart az ELTE Informatikai Karán. A dán informatikus prezentációja előtt Sinkovics Ábel, a Morgan Stanley munkatársa tart előadást.

Bjarne Stroustrup A C++ szellemisége – C++84, C++98, C++11 és C++14 példákon szemléltetve (The Essence of C++ – With Examples in C++84, C++98, C++11, and C++14) című előadásában a széles körben használt, az ISO sztenderdjei által is rögzített programnyelvhez kötődő új kihívásokról beszél. A C++ alapvetéseit boncolgatva körbejárja, hogy a programnyelv miben tér el más nyelvektől, illetve hogy az új és régi eszközök mennyire segítik, illetve mennyire akadályozzák a C++ szellemiségének megfelelő programtervezést és programozást.

Bjarne Stroustrup
Bjarne Stroustrup
(Forrás: Wikipédia)

A Columbia University professzora a széleskörű felhasználás mellett érvelve szól arról is, hogy miként kerülhetők el a felhasznált tárterület és a végrehajtási idő többletköltségei. Az előadó célja, hogy rávilágítson arra, hogy a C++ eszközei megújítják és hatékonyabbá teszik a programtervezést és programkészítést.

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Időpont: 2014. április 24. 15:00 (regisztráció 14:00-tól)

Helyszín: ELTE Gömbaula (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A)

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!