0:05
Főoldal | Rénhírek

10-10 millió a parknak és a könyvtárnak

Nemrég kapta meg a Central Park és a New York-i Közkönyvtár azt a 10-10 millió dollárt, melyet egy özvegyasszony hagyott rájuk.

MTI | 2013. január 4.

Tíz-tíz millió dollárt hagyott a Central Parkra és a New York-i Közkönyvtárra egy amerikai özvegyasszony, aki gazdagsága ellenére mindig melegítőben járt és meglehetősen szerényen élt fél évszázadon keresztül. 

Mary McConnell Bailey a jótevő. Gyerekei nincsenek. Férje elesett a II. világháborúban, az özvegy többé nem házasodott meg. Vagyonát saját szüleitől örökölte, nem férje révén. Sohasem élt fényűzőn, nem érdekelték sem a ruhaköltemények – mindig „mackóban” járt, minden napszakban –, sem az ékszerek. Halk szavú volt, senki sem tudott arról, hogy mennyire gazdag. A Central Park és a könyvtár vezetőit is igencsak meghökkentette a rendkívül bőkezű hagyaték.

Az özvegyasszony 88 esztendősen, 2011 februárjában hunyt el, de 10 millió dolláros örökségcsekkjeit csak a minap kapta meg a két kedvezményezett létesítmény, és csupán most szerzett róluk tudomást a sajtó is, nevezetesen a New York Post című amerikai lap. Az asszony oly csendesen távozott, ahogy élt: barátainak meghagyta, hogy még temetést sem akar.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!