0:05
Főoldal | Rénhírek

Visszavonják Schmitt doktoriját

A Semmelweis Egyetem tanácsa kezdeményezi a köztársasági elnök doktori címének visszavonását – jelentették be ma reggel.

nyest.hu | 2012. március 29.

Ugyan Schmitt Pál köztársasági elnök tegnapi szöuli nyilatkozatában győzelemként értékelte a Semmelweis Egyetem doktori dolgozatáról szóló vizsgálati jelentését és kizárta, hogy lemondana posztjáról („egyfajta elégtétel, hogy akkor is igazam volt 20 évvel ezelőtt, mert az akkori körülményeknek és előírásoknak megfelelően írtam egy dolgozatot” – nyilatkozta az MTI-nek), úgy tűnik, korai volt a győzelmi jelentés.

„A Semmelweis Egyetem doktori tanácsa kezdeményezi Schmitt doktori címének visszavonását” – jelentette be a hvg.hu értesülései szerint Tulassay Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektora miután a doktori tanács reggel megtárgyalta Schmitt Pál kisdoktori disszertációjának ügyét.

Az ülésen állítólag a 22 tagból 18 jelen volt, a bejelentést pedig tapsvihar fogadta.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások (1):

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
12 éve 2012. március 29. 11:32
1 tenegri

Szomorú, hogy bár a bizottság jelentése mindenképpen csúsztatás és a felelősség elkenése volt, s tartalmazott egy - bizonyára nehezen kiizzadt - menekülőutat Schmitt számára ("a dolgozat szerzője joggal hihette, hogy értekezése megfelel az elvárásoknak"), de Schmitt még ezt sem értette. A bizottság által adott menekülőút lehetővé tette volna, hogy sajnálkozva ugyan a "jóhiszemű megtévesztettsége" miatt (ami ha lehetséges volna, akkor megint csak azt támasztaná alá, hogy fogalma sincs egy disszertáció megírásának mibenlétéről), de maga kérje a doktori címe visszavonását (és esetleg beadja a saját lemondását), hisz a jelentés szerint sem felelt meg a kritériumoknak. Ehelyett nagyképű önhittséggel a saját igazolásáról beszél... Az viszont örvendetes, hogy a SOTE végül hajlandó volt épeszűen viselkedni, csak minek kellett előtte a bohóckodást játszani.