0:05
Főoldal | Rénhírek

Videojátékkal tanítják az amerikai katonákat

Iraki hadszínteret tartalmazó videojátékkal tanulhatnak az amerikai katonák – no nem lövöldözni, hanem az idegen nyelvet.

nyest.hu | 2010. június 8.

Képzeljünk el egy iraki színtereket felhasználó videojátékot – valószínűleg egyből a lövöldözés jut eszünkbe. Létezik azonban olyan videojáték is, amelyben a terepszínű ruhába öltöztetett katonáknak nem lövöldözniük kell, hanem iraki arabul beszélgetni a helyiekkel – számol be a Kotaku.com.

A Taktikai Nyelvsorozat névre hallgató játék az amerikai Alelo cég terméke. A játék jelenleg négy nyelven létezik, melyek: az iraki arab, az afganisztáni pastu, az afganisztáni dari és egy francia változat Afrika francia nyelvterületű részeiről. Vagyis olyan helyeken beszélt nyelvek ezek, ahol az amerikai katonák rendszeres bevetésre kerülhetnek.

A játék során a katonáknak a helyi lakosokkal kell kommunikálniuk, miközben nemcsak a nyelvet gyakorolják, hanem a helyi gesztusok jelentéséhez is hozzászokhatnak. Hiszen egy legyintés mást jelenthet Afganisztánban, mint a nyugati kultúrákban. A virtuális hadszíntér így nagyban hozzájárulhat a valós szituációkban nem ritka félreértések elkerüléséhez.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!