0:05
Főoldal | Rénhírek

Vak taxisofőrök, irány Portsmouth!

Különös intézkedést hozott egy brit város tanácsa: már Braille-írással is kitölthetik a kérelmüket, akik taxisofőri engedélyt szeretnének igényelni.

nyest.hu | 2010. február 10.

A kulturális nyitottságnak és az esélyegyenlőségnek is van határa – vagy mégsem? Mindenesetre furcsán hangzik annak a nagy-britanniai önkormányzati szervnek a döntése, amelyik lehetővé tette, hogy a taxisofőrök Braille-írással is beadhassák kérelmüket az engedélyre.

Az ötlet valóban roppant innovatív, a Daily Mail weboldala szerint majdnem biztos, hogy nem történt még hasonló a szigetországban. Épp ezért – lelkesedéstől fűtve – a hivatalnokok lényegesen nagyobb betűmérettel, sőt még hanganyag-formában is elérhetővé tették az engedély-kérelmezési nyomtatványt. Így igyekeznek megadni az egyenlő esélyt a látásukban korlátozott kérelmezőknek.

Portsmouth városában – humor ide vagy oda – nem változtatnak a dokumentumok elérhetőségén a közderültség ellenére sem. Mint a városi tanács szóvivője elmondta, a sofőröknek persze nem lesz szükségük a Braille-írásos változatra, de azért a más idegen nyelveken letölthető nyomtatványnak még hasznát vehetik.

Innentől kezdve tulajdonképpen nyitott kapuk várnak bárkit, aki – legalábbis – kérelmezné, hogy taxisofőri engedélyhez jusson. Az már más kérdés, hogy ki ül be egy olyan sofőr mögé, akiben szó szerint vakon bízhat csak meg...

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!