0:05
Főoldal | Rénhírek

Újságírás kezdőknek

A média iránt érdeklődő fiatalok oktatása és a civil médiumok támogatása: ez a célja többek között egy új, újságírás-ismereteket tartalmazó könyvnek.

MTI | 2010. május 18.

Balázs Géza, Szayly József és Szilágyi Árpád Újságíró-ismeretek kezdő és civil újságíróknak című könyvének célja, hogy megismertesse a média működésével a civil szervezetek munkatársait, szóvivőit, kommunikációs szakembereit és a kezdő újságírókat.

A szerzők szerint régi tapasztalat, hogy aki megtanulja a média, a „tudatipar” alapvető technikáit, sokkal jobban érti a média működését. Az így megtanult ismeretek egyéb területeken is hasznosíthatók, hiszen mindenkinek szüksége van kommunikációs ismeretekre, jó fellépésre, irányított beszélgetésekben való részvételre, írásos, hangos, képi anyagok elkészítésére, honlapszerkesztésre.

A könyv fontos üzenete, hogy a hagyományos újságírás feltehetően megszűnik, de a tartalomszolgáltatók szerepe nő, s a tartalomszolgáltatóknak szükségük van olyan sokoldalú szakemberekre, akik az újságírás minden fajtáját értik. A könyv két szemszögből mutatja be a médiát: az egyik az a szemszög, hogy milyennek kellene lennie, milyennek látszik, hogyan kell benne dolgozni. Ezeket mutatják be a médiaelméleti, újságíró, rádiós, televíziós és online fejezetek. A másik: hogyan lehet mindezt felhasználni egy civil szervezet számára, s melyek azok az ismeretek, amelyek hasznosak lehetnek a szervezet belső médiatevékenysége szempontjából. Ezt főként a civil szervezetek médiastratégiájáról szóló rész tartalmazza.

Az Újságíró-ismeretek kezdő és civil újságíróknak a DUE média-könyv sorozatának hatodik kötete. Az 1989-ben alakult egyesület célul tűzte ki az újságírás, rádiózás, televíziózás, a média világa iránt érdeklődő fiatalok oktatását, valamint a helyi, közösségi és civil médiumok támogatását.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!