0:05
Főoldal | Rénhírek

„Twitteratúra”: irodalmi klasszikusok 140 karakterben a világhálón

Sokak számára a világirodalom egyet jelent vastag kötetekkel, emelkedett nyelvezettel és nagy szerzőkkel, most viszont már a Twitter közösségi portálon is olvashatók lesznek 140 karakteres bejegyzésekben a legjelentősebb művek.

MTI | 2011. április 24.

Minderre két chicagói diák vállalkozik. Ők nemcsak Szophoklész Oedipus király, Goethe Az ifjú Werther szenvedései, Shakespeare Hamlet című klasszikusait, hanem modernkori slágereket, többek közt a Harry Potter-köteteket is feldolgozzák.

Az Alíz csodaországban például így kezdődik: „Oh! Egy fehér nyuszi, mint a Mátrixban. Menő film, ha az ember drogokon él”. Dosztojevszkij Bűn és bűnhődése a Twitteren így indul: „A fene ebbe a diákéletbe. Töméntelen munka, ócska szállás, és nekem van a legrondább kalapom az Urálnak ezen az oldalán”.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások (2):

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
12 éve 2011. április 24. 14:33
2 Fejes László (nyest.hu)

@Theobroma: A kérés jogos. Nos, megpróbáltam linket keríteni. Nem igazán sikerült. Van egy csomó angol nyelvű hír, ami ilyesmiről számol be. Ezen kívül előkerült:

- egy könyv, ami ilyen szövegeket tartalmaz: www.amazon.com/Twitterature-Worlds-Greatest-Twenty-Tweets/dp/0143117

- egy lassan két éves hír, mely beharangozza a kötet megjelenését: www.guardian.co.uk/technology/2009/jun/24/twitter-literature-twitter

12 éve 2011. április 24. 13:51
1 Theobroma

Linket is!