0:05
Főoldal | Rénhírek

Több nőt a műszaki területekre!

Magyarországon is megrendezik a lányok napját április 26-án, a programmal a középiskolás, pályaválasztás előtt álló lányok érdeklődését szeretnék felkelteni a műszaki kutatások, a mérnöki karrier iránt.

MTI | 2012. április 17.

A lányok napján részt vevő vállalatok és egyetemek – BME, Bosch, Ericsson, Evopro, GE Healthcare, GE Lighting, Holografika, Kürt, Microsoft, Mol, Óbudai Egyetem, Siemens, Vodafone – nyílt napot tartanak az érdeklődő középiskolás lányoknak, bemutatva a náluk folyó kutatás-fejlesztési munkát.

A hasonló rendezvényeket már évek óta szervező országokban a lányok érdeklődése kimutathatóan megnőtt a K+F, a műszaki és informatikai területek iránt – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott tájékoztatójában.
Mint írták, a program segítséget nyújt a pályaválasztásban és abban, hogy a nyílt napon szerzett tapasztalatok alapján merjék a tudományos karriert vagy a mérnöki pályát választani.

A Nők a Tudományban Egyesület jóvoltából tartandó rendezvényen a részt vevő vállalatok és egyetemek vállalták, hogy körbevezetik az érdeklődő középiskolás lányokat a színfalak mögött, és betekintést adnak mindennapjaikba. A nyílt nap során lehetőség nyílik személyes kérdéseket is feltenni a vendéglátó mentoroknak.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!