0:05
Főoldal | Rénhírek

Titkok brüsszeli berkekből

Mesélésre buzdítják a legrégebbi brüsszeli EU-hivatalnokokat: az év második felére összeállítás készül ugyanis az „első fecskék” visszaemlékezéseiből.

nyest.hu | 2010. február 16.

Eljött a nosztalgia ideje az EU-ban: az első brüsszeli hivatalnokok végre megoszthatják a nyilvánossággal, hogyan is zajlottak az országokat tömörítő rendszer megalakulásának első lépései. Ma már történelem – nekik az élettörténetükhöz tartozik.

„Olyan brüsszeli hivatalnokokat keresünk, akik végigkísérték az Európai Unió brüsszeli intézményeinek létrejöttét és növekedését” – idézi a hivatalos felhívást az EurActiv.com weboldal. Az összegyűjtött beszámolókat, szubjektív vallomásokat az év második felében tervezik kiadni. A cél nagyobb rálátást biztosítani arra, hogyan is működtek ezek az azóta hatalmas gépezetté fejlődött intézmények a kezdeti időszakban, és milyennek élték meg belülről mindezt a gépezetet mozgató emberek.

A felmérés készítői úgy tervezik, hogy az EU minden szervezeti szintjéről gyűjtenek történeteket, személyes benyomásokat az akkoriban ott dolgozóktól. A megkérdezettek arról is vallhatnak például, mit jelentett a számukra „Európáért” dolgozni. De az érem másik oldalára is fényt deríthet majd a beszámoló-gyűjtemény: megkérdezik ugyanis a legfőbb uniós intézményeknek otthont adó brüsszeli negyedek régi lakóit, hogy ők miként emlékeznek a kezdeti időszakra.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!