0:05
Főoldal | Rénhírek

Szakmai egyeztetést vár a PDSz

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSz) elvárja az oktatási államtitkárságtól, hogy a beérkezett vélemények alapján a Nemzeti alaptanterv (Nat) módosított tervezetét bocsássa a szakmai és érdekvédelmi szervezetek, valamint a Közoktatás-politikai Tanács rendelkezésére, hogy kellőképpen fel tudjanak készülni a megalapozott álláspont kialakítására.

MTI | 2012. március 30.

Egy demokratikus államban ez minimumkövetelmény – fogalmazott Mendrey László, a PDSZ elnöke csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében, amelyben az érdekvédő szürreális hangulatúnak nevezte a Közoktatás-politikai Tanács aznapi ülését. Mint kifejtette, a közoktatásért felelős miniszter tanácsadó testületét azért hívták össze, hogy véleményt alkosson a Nemzeti alaptantervről.

Hogy melyikről, az nem derült ki, mert a tanácskozás elején a Nemzeti Erőforrás Minisztérium képviselője elmondta, hogy az államtitkár által elrendelt „baltás” karcsúsítás eredménye nem nyilvános, és azt nem is kívánják a tanács elé terjeszteni – írta a szakszervezeti vezető.

Hozzátette: annak ellenére történt ez, hogy többen erőteljes véleményüknek adtak hangot a helyzet abszurditását illetően, érezhető volt a nyomás annak érdekében, hogy szülessen meg a - vélelmezett - támogató állásfoglalás.
Mivel azonban az ülés határozatképtelenné vált, így ez elmaradt – közölte Mendrey László.

Kiemelte: abban a helyzetben, amikor a tanács tagjai nem tudtak egységes vagy közel egységes álláspontot kialakítani, hogy mit is értenek például hit- és erkölcstanon, felelőtlenség, „politikai akarnokság áterőltetni egy olyan nyilatkozatot, mely nem más, mint egy biankó csekk”.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!