0:05
Főoldal | Rénhírek

Segélykoncert az újságírókért

Nagyszabású segélykoncertet szervez hat újságíró-szervezet a rászoruló újságírók megsegítéséért, a kezdeményezésről szerdán írtak alá együttműködési nyilatkozatot a szervezők a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) székházában.

MTI | 2012. július 12.

A novemberben a SYMA-csarnokban megrendezendő eseményen mások mellett Caramel, Oláh Ibolya és Mihály Tamás, az Omega basszusgitárosa is részt vesz.

Mihály Tamás az együttműködési nyilatkozat aláírásakor tartott sajtótájékoztatón azt mondta az újságíróknak: segítsetek, hogy mi is segíthessünk. Frank Iván, a szervezőbizottság elnöke azt hangsúlyozta: a jótékonysági koncert célja a szolidaritási alapítvány feltöltése és ennek révén a szakmában dolgozók szociális megsegítése. Az összefogást méltatva reményét fejezte ki, hogy az egyébként különálló szervezetek a jövőben szakmai kérdésekben is többet tudnak egyeztetni. Elmondta: augusztus végétől indítanak kampányt, hogy népszerűsítsék a három órás koncertet, amelyen a magyar újságírás közmegbecsülésnek örvendő munkatársait is köszöntik majd. A jegyeket is ekkor kezdik el árusítani. Azt mondta: nemcsak pénzt kérnek, hanem színvonalas rendezvényt biztosítanak mellé, amely egyben a szakma találkozója is lesz. A koncert mellett aukciót is szerveznek, amelynek bevétele ugyancsak a szolidaritási alap számlájára kerül.

Keleti Éva, a MÚOSZ szociális bizottságának elnöke arról beszélt: felkérték a kiadókat, hogy támogassák a koncertet. Kezdeményezésükhöz a Sanoma, a Ringier és az Axel Springer is csatlakozott, reklámfelülettel és készpénzzel is támogatva a koncertet. Elmondta azt is, hogy sokszor olyan neves újságírók fordulnak hozzájuk segítségért, akiknek a nevével egykor tele volt a sajtó, ma pedig megélhetési gondokkal küzdenek.

Az együttműködési nyilatkozatot a MÚOSZ mellett a Magyar Újságírók Közössége (MÚK), a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége (MAKÚSZ), a Protestáns Újságírók Szövetsége (PRÚSZ), a Tudományos Újságírók Klubja (TÚK) és a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) jegyzi. A sajtótájékoztatón a szervezetek vezetői is felszólaltak, valamennyien az összefogás fontosságát hangsúlyozták. 

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!