0:05
Főoldal | Rénhírek
Felhívás

PeLiKon 2020 oktatásnyelvészeti konferencia

Az Eszterházy Károly Egyetem Magyar Nyelvészeti Tanszéke és a PeLi Oktatásnyelvészeti Kutatócsoport 2020. november 6–7-én online oktatásnyelvészeti konferenciát szervez. Ennek részleteiről - a plenáris előadókról, a konferencia témájáról, a kerekasztalokról - a cikkben tudhat meg többet.

Jánk István | 2020. október 30.

Az Eszterházy Károly Egyetem Magyar Nyelvészeti Tanszéke és a PeLi Oktatásnyelvészeti Kutatócsoport – folytatva a 2018-ban megkezdett hagyományt – 2020. november 6–7-én online oktatásnyelvészeti konferenciát szervez A digitális oktatás nyelvi dimenziói címmel.

A PeLiKon sorozatának célja egy olyan fórum megteremtése, amely teret ad a nyelv és az oktatás sokszínű összefüggésrendszerével foglalkozó kutatók interdiszciplináris párbeszédének. Az idei rendezvényre elsősorban olyan előadásokat várnak a szervezők, amelyek a nyelvészeti szempontoknak és módszereknek a digitális oktatásban, távoktatásban történő alkalmazására irányulnak, illetve amelyek a nyelvi nevelés digitális oktatási kérdéseivel is számot vetnek.

A szervezők a konferenciát kifejezetten interaktív jellegűre tervezik, céljuk, hogy ne csupán a saját kutatási tartalmak megosztására, hanem valós párbeszédekre nyíljon lehetőség a rendezvényen. Ezért a plenáris előadások mellett egyrészt tematikus kerekasztal-beszélgetések, másrészt rövid poszterbemutatók is lesznek.

Plenáris előadók

A konferencia előadásairól és kerekasztalbeszélgetéseiről az absztraktfüzetből informálódhat.

A konferencia további részleteiről itt olvashat.

Hasonló tartalmak:

legutóbbi hozzászólások listája...
Nyelv és politika; Természettudomány; Nyelvtudomány; Oktatás; LEITERJAKAB
Váltás normál nézetre...