0:05
Főoldal | Rénhírek

Okostelefonnal is követhető az olimpia?

A pénteki megnyitóval hivatalosan is kezdetét veszi a XXX. nyári olimpiai; az m1, az m2 és a Kossuth Rádió minden magyar érdekeltségű és fontosabb eseményt közvetít, de a Duna és a Duna World is kiemelt figyelmet szentel az ötkarikás játékoknak.

MTI | 2012. július 27.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) csütörtöki tájékoztatása szerint a megnyitót 21:30 órától Gundel Takács Gábor és Deák Horváth Péter közvetíti.

A közmédia 72 tagú stábjának televíziós kommentátorai közül a kézilabdát Gundel Takács Gábor, a kajak-kenut Knézy Jenő, az úszást és a kosárlabdát Deák Horváth Péter, a birkózást és a női hosszútávúszást Mohay Bence, az ökölvívást, a röplabdát és a futballt Menczer Tamás, a sportlövészetet L. Pap István, a cselgáncsot, a futballt és a röplabdát Faragó Richard, az atlétikát Deák Horváth Péter és Szabó Gábor, a vívást, a műugrást és a ritmikus gimnasztikát Körösi-Horváth Mariann, a BMX-et, a strandröplabdát Székely Dávid, a tornát Vidu Pál, az evezést Székely Dávid és Vidu Pál, a szinkronúszást Petrovics-Mérei Andrea, a súlyemelést, a kosárlabdát és a kerékpárt Knézy Jenő, a kajak-szlalomot és a tollaslabdát Szujó Zoltán, az öttusát, az asztaliteniszt és a futballt Matuz Krisztián, a teniszt Szabó Gábor és Gundel Takács Gábor, a vízilabdát Mezei Dániel, a triatlont Mezei Dániel, Knézy Jenő és Székely Dávid közvetíti.


Az m2 szombaton várhatóan a Tóth Krisztina–Ramos Fabiola asztalitenisz-mérkőzéssel kezd – miközben az m1 a magyar vonatkozású úszóelőfutamokat közvetíti –, majd az Oroszország–Angola női kézilabda-mérkőzéssel, a női 48 kg és férfi 60 kg cselgáncs elődöntőkkel és döntővel, az Egyesült Államok–Horvátország női kosárlabdameccsel, valamint a női tőr elődöntőivel és döntőjével folytathatja közvetítéssorozatát.

A televízió mellett – a hagyományokhoz hűen – a Magyar Rádió is műsorára tűzi a nemzetközi sportviadalt. A Kossuth Rádió csapatának legtapasztaltabb tagja, Novotny Zoltán, aki mellett Lantos Gábor, Hajdú B. István, Petur András, Gulyás László, Kalapos Mihály, Virányi Zsolt, Böjti-Bera Emese, Szabó Szilárd, Tomka Tivadar és P. Fülöp Gábor szállítja a friss híreket. A közrádió pénteken 22:20 órától közvetíti az olimpiai megnyitót, és szombaton 10 órától Halló, itt London címmel megkezdi napi 14-15 órás olimpiai műsorfolyamát.

A Duna az olimpia ideje alatt minden reggel 7:05-től 8:25-ig 80 perces összefoglalót ad az előző nap legfontosabb eseményeiről. A Duna World az olimpia alatt, minden nap 4-6 óra közti időtartamban, éjfél után ad sportösszefoglalókat a határon túli, a tengerentúli és a hazai, későn fekvő nézőknek. Az olimpia mellett a pénteken rajtoló NB1-es szezon első három fordulójának kilenc mérkőzését is közvetíti a csatorna.

Kaptunk is ajándékot, meg nem is

Az MTI híre nem tartalmazza, hogy honnan tölthetőek le az alkalmazások. Az androidos változatnak sikerült nyomára bukkannunk, a másik kettőnek sajnos nem. 

(A szerk.)

A hagyományos közvetítések mellett a közmédia Olimpia TV néven androidos és iOS-es mobiltelefonokkal és tabletekkel, valamint Windows Phone 7 telefonokkal használható mobilalkalmazást fejlesztett ki, ahol a friss hírek mellett élőben nézhető, illetve hallgatható az olimpiai közvetítéssorozat. A Londoni Olimpia főbb eseményei 3D-ben is követhetők lesznek a közmédia közelmúltban indított M3D televíziós csatornáján is.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások (1):

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
11 éve 2012. július 27. 19:07
1 pulykakakas

www.hirado.hu/Olimpia/Elo.aspx

Ezen az oldalon alul, a töltse le résznél lehet telefont választani (Android, iPhone, Windoes Phone 7). Nem tudom ezt kerestétek-e, de ha jól értem itt is lehet majd nézni a közvetítéseket.