0:05
Főoldal | Rénhírek

Nyelvtanárhiány lesz Malajziában

A maláj oktatásügyi miniszter szerdán jelentette be, hogy nagyszámú tamil és kínai nyelvtanárra lesz szükség a 2011-es tanévben.

nyest.hu | 2010. július 1.

Malajzia két legnagyobb kisebbsége a kínai és a tamil, s e kisebbségek tagjai eddig inkább magániskolákba küldték gyermekeiket a maláj állami oktatási rendszer helyett. Ennek egyik fő okát a kisebbségi nyelvek oktatásának hiányosságában látják: ezért döntött a maláj kormány egy új program, a Pupils Own Language (a diákok saját nyelve) bevezetése mellett – írja a Malaysia Star közleménye.

Az oktatásügyi miniszter azt is közölte, hogy a 7000 maláj általános iskola közül jelenleg mindössze 511-ben tudják a tamilt vagy a mandarin kínait, esetleg mindkét nyelvet oktatni. Nem nehéz kiszámolni, hogy az intézkedés révén nagyszámú tamil és kínai nyelvtanárra lesz szükség Malajziában.

Korábbi írásunkban már beszámoltunk a maláj kormány tervezett programjáról. A mostani hírből az derül ki, hogy a tamil és a mandarin mégsem kötelező lesz, hanem minden maláj általános iskolában szabadon választható.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!