0:05
Főoldal | Rénhírek

Nem boldogulnak az amerikai rendőrök

Nyelvi akadályok gátolják az amerikai rendőrök boldogulását: nem értik meg a bevándorlók vallomását, mivel nem beszélnek spanyolul.

nyest.hu | 2010. július 8.

Meglehetősen nagy akadályt jelent a rendőrök számára a spanyoltudás hiánya az olyan amerikai településeken, ahol nagyszámú spanyol bevándorló él. A Times Herald egy cikke szerint egy philadelphiai megyében hiába mennek ki a bűncselekmények helyszínére a szakemberek, a tanúvallomásokat nem tudják megfelelően rögzíteni, mivel egyikük sem beszél rendesen spanyolul. A szóban forgó rendőrkapitányságon egyetlen olyan alkalmazott volt, aki folyékonyan beszélte a nyelvet – ő azonban kapott egy jobb munkát, és máshová költözött.

Kézenfekvő kérdés, hogy akkor miért nem vesznek fel több spanyolul tudó alkalmazottat? Azért, mert a jelenlegi szabályozás tiltja, hogy a nyelvtudás alapján válasszanak a jelöltek közül. A fő szempont az, ki hogyan teljesít a rendőrvizsgán.

A kapitányság úgy próbálja megoldani a problémát, hogy évi 20 ezer dollárt fizet a 911 nemzetközi segélyhívó telefonos szolgáltatására, ahol elvileg mindig elérhető egy spanyolul jól beszélő alkalmazott. A nagy igényre válaszként a 911 is egyre több spanyolul tudót alkalmaz.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!