0:05
Főoldal | Rénhírek

Módosultak a Klikre vonatkozó jogszabályok

A közalkalmazottak élet- és munkakörülményeit érintő döntések meghozatala előtt Klik egyeztetni fog a reprezentatív szakszervezetekkel.

MTI | 2013. június 6.

Pontosították és részletesen szabályozták a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak (Klik) az intézmények fenntartásával járó feladatait – tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelési államtitkársága a vonatkozó rendeletmódosításról kedden az MTI-t. Az államtitkárság közleményében azt írta, hogy az intézményfenntartó központról szóló kormányrendelet módosításának célja az egyes jogszabályoknak, a nemzeti köznevelésről szóló törvény változásainak és végrehajtási rendeleteinek összehangolása, a központ által ellátandó feladatok és felelősségi körök részletes meghatározása. Ennek értelmében meghatározták, milyen tevékenységekkel – például elemzések készítésével, statisztikai adatok gyűjtésével, javaslatok megfogalmazásával – segíti a központ az ágazatot irányító miniszter munkáját, a döntések előkészítését.

Kimondja továbbá a módosítás, hogy a központ biztosítja a szakszervezeti érdekegyeztetés rendszerének működését. A közalkalmazottak élet- és munkakörülményeit érintő döntések meghozatala előtt egyeztet a reprezentatív szakszervezetekkel. A központ tevékenysége során együttműködik a szakmai és érdek-képviseleti szervezetekkel, valamint az országos nemzetiségi önkormányzatokkal – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!