0:05
Főoldal | Rénhírek

Megtartották a Webby-díjátadót

Biz Stone, a Twitter társalapítója kapta idén a legáttörőbb internetes teljesítményért járó díjat. A 13. Webby-díj kitüntetettjei hagyományosan kurta, ötszavas köszönőbeszédek kíséretében vették át elismeréseiket.

MTI | 2009. június 11.

„A kreativitás: egy megújuló erőforrás” – tömörítette mondandóját Stone a New York-i ceremónián, amely – amint arról korábban írtunk – majdnem elmaradt.
A legjobb internetes sorozat díját Seth MacFarlane kapta a Cavalcade of Cartoon Comedy című produkciójáért. „Mire való ez már megint?” – tette fel a költői kérdést.
Arianna Huffington, a legjobb politikai blog kitüntetettje a nyomtatott sajtónak üzent: „nem öltem meg újságokat, oké?”
Az 1996-ban alapított Webby egy olyan nemzetközi díj, amellyel a Nemzetközi Digitális Művészeti és Tudományos Akadémia évente díjazza az internet legjobbjait. Minden kategóriában két díj talál gazdára: a Webby-díj és a közönségdíj. Előbbiről az akadémia 550 tagú szakértői testülete dönt, utóbbit az internetes közösség szavazhatja meg az akadémia által kiválasztott jelöltekből.
Idén közel hetven – a művészettől a bankkártyákon keresztül az online napilapokig terjedő – kategóriában hirdettek nyertest.

Hasonló tartalmak:

legutóbbi hozzászólások listája...
Nyelv és politika; Természettudomány; Nyelvtudomány; Oktatás; LEITERJAKAB
Váltás normál nézetre...