0:05
Főoldal | Rénhírek

Megjelent az igei szerkezetek szótára

Az MTA Nyelvtudományi Intézete és a TINTA Könyvkiadó június 23-án mutatja be Sass Bálint, Váradi Tamás, Pajzs Júlia és Kiss Margit Magyar igei szerkezetek – A leggyakoribb vonzatok és szókapcsolatok szótára című könyvét.

nyest.hu | 2011. június 22.

A bemutató Bánréti Zoltán, az MTA Nyelvtudományi Intézet igazgatóhelyettesének köszöntőjével kezdődik, majd Kiss Gábor, a Tinta Könyvkiadó igazgatója helyezi el a szótárt A magyar nyelv kézikönyvei című sorozatban. Dömötör Adrienne a szótárnak a magyar nyelv oktatásában betöltendő szerepéről fog beszélni, majd Váradi Tamás a szótár és a Magyar Nemzeti Szövegtár kapcsolatát mutatja be. Sass Bálint a szótár felépítéséről, Pajzs Júlia a lexikográfiai munkáról és technikai hátteről, Kiss Margit a szótárban található példamondatokról ad elő. Végül állandó szerzőnk, Szabó Tamás Péter beszél arról, hogy milyen a szótár a használó szemszögéből, Prószéky Gábor pedig a szótár jelentőségét méltatja.

Az eseményre 2011. június 23-án, csütörtökön 15 órai kezdettel kerül sor az MTA Nyelvtudományi Intézetének budapesti, a VI. kerület Benczúr u. 33. szám alatt található épületének földszinti előadótermében. A hivatalos meghívó letölthető a Nyelvtudományi Intézet honlapjáról.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!