0:05
Főoldal | Rénhírek

Megadta magát a nagy mesélő

Hamarosan elektronikus formában is hozzáférhetők az egyik legnagyobb amerikai mesemondó könyvei: a szerző ugyanis beleegyezett a digitalizálásba.

MTI | 2010. március 17.

Megadta magát a korszellemnek, és elektronikus formában is hozzáférhetővé teszi korábbi összes sikerkönyvét John Grisham amerikai regényíró. Több mint egy évvel az első kósza hírek után, hogy Grisham műveit a világhálón is terjeszteni fogják, a Random House kiadó kedden hivatalosan is bejelentette: mostantól a szerző mind a 23 könyve megvásárolható e-szövegként.

„John Grisham minden idők egyik legnagyobb mesemondója” – hangsúlyozta Sonny Mehta, a kiadóvállalat Knopf Doubleday Publishing Group részlegének elnöke és főszerkesztője közleményében. „Jelenleg ez az egyik legizgalmasabb e-könyvkísérletünk, és biztosan utat nyit a Grisham-olvasók és az e-könyvet használók új nemzedékéhez”.

Az író, akinek nevéhez olyan közkedvelt regények fűződnek, mint A cég vagy A Pelikán-ügyirat, korábban vegyes érzésekkel nyilatkozott az e-könyvekről és gyorsan növekvő piacukról, amely napjainkban becslések szerint az összes könyveladás 3-5 százalékát teszi ki. Egy tavaly őszi nyilatkozatában aggódva szólt arról, ha az e-könyvek valóban elterjednek, akkor azzal „tömérdek könyvesboltot és kiadót söprünk el, és mindent interneten fogunk vásárolni”. Az NBC televízió Today Show című műsorában hozzátette: „Nekem valószínűleg jól fog menni, de a feltörekvő írók nagyon nehezen tudják majd megjelentetni műveiket.”

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!