0:05
Főoldal | Rénhírek

Már a kínai államfő is „mikroblogger”

Hu Csin-tao (Hu Jintao) kínai elnök is beállt az interneten kommunikáló államférfiak sorába, és mikrobloggerként máris 14 ezer „barátja” van.

MTI | 2010. február 23.

Hu Csin-tao (Hu Jintao) kínai elnök is beállt az interneten kommunikáló államférfiak sorába, és „mikrobloggerként” máris 14 ezer követőt számlál a Zsenmin vejpo (Renmin weibo) hivatalos közösségi oldalon.

Hu Csin-tao a Kommunista Párt főtitkáraként, Kína és a Központi Katonai Bizottság elnökeként mutatkozott be a „nép közösségi oldalán”, bár fényképet nem csatolt profiljához. A http://people.com.cn címen elérhető portált a hatóságok indították. A honlap gazdái hivatalosan is megerősítették, hogy valóban az elnök az, aki bejegyzéseket ír.
A vezetőnek 24 óra leforgása alatt mintegy 11 ezer követője akadt, hétfőn már 14 ezer „barátja” volt az elnöknek.
A Zsenmin vejpo a közelmúltban indult el, és szakértők szerint a kínai kormány újabb fontos gesztusaként értékelhető, hogy közelebb hozzák egymáshoz az állampolgárokat.
Kínában a hatóságok szigorú ellenőrzés alatt tartják a világhálót, több ezer oldalt szüntetnek meg azok „nem megfelelő” tartalma miatt. Más honlapok – például a Facebook és a Twitter közösségi portálok vagy éppen a YouTube – korlátozottan működhetnek. Mindezek ellenére az ázsiai országban rohamléptekkel fejlődik az internet világa, amely immár 384 millió kínai felhasználót számlál.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!