0:05
Főoldal | Rénhírek

Magyar nyelvi központot avattak a kijevi Állami Nyelvi Egyetemen

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a kijevi Állami Egyetem több éve tartó együttműködésének eredményeképp létrejött Magyar Nyelvi és Kulturális Központ Kárpátalján kívül az egyetlen intézmény Ukrajnában, ahol magyar filológiai képzésben részesülhetnek a diákok.

MTI | 2011. október 3.

Huszonegy nyugat- és közép-ukrajnai diákot vettek fel az első tanévre, akik két tancsoportban, az egyetem német tanszékén belül kialakított, korszerűen felszerelt tanteremben és nyelvi laboratóriumban sajátíthatják el a magyar nyelvet, ismerkednek meg a magyar kulturális hagyományokkal, értékekkel – mondta el az MTI-nek Irina Szerjakova, a kijevi egyetem oktatási- és nemzetközi ügyekkel foglalkozó rektorhelyettese.

„A nyelvi központ létesítésén évek óta fáradoztunk, a magyar nyelvtanár, a kárpátaljai Berta Eleonóra az Eötvös Loránd Tudományegyetemen készült fel az orosz és ukrán anyanyelvű hallgatók oktatására. Sok segítséget kaptunk a Kijevi Magyarok Egyesületétől, és a magyar nagykövetségtől, az alapvető pénzügyi támogatást pedig a Kárpátaljáról elszármazott Pákh Imre, egyetemünk felügyelő bizottságának tagja nyújtotta” – emelte ki a rektorhelyettes. Hozzátette, hogy a magyar nyelvi központ nemcsak az oktatást, hanem az ukrán-magyar kapcsolatok fejlesztését is kitűzte céljául. A tanteremben magyar könyvtár áll a hallgatók rendelkezésére, ugyanott kulturális és közösségi rendezvényeknek is otthont adnak majd.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!