0:05
Főoldal | Rénhírek

Magyar-angol tárlat Szentendrén

Hét ország 2000 diákját fogja össze az az oktatási és művészeti projekt, amelyben öt szentendrei iskola is részt vesz.

MTI | 2009. november 24.

Öt szentendrei középiskola képviseli Magyarországot a British Council és a londoni Temze Fesztivál közös oktatási és művészeti projektjében, amely hét ország mintegy 2000 diákját fogja össze – adta hírül a Szentendrei Polgármesteri Hivatal munkatársa.

A nemrég zárult „világ folyói” program keretében közel egymillióan láthatták a magyarok Dunáról készített rajzait, hamarosan pedig közös, londoni-szentendrei művekből nyílik tárlat a Pest megyei városka karácsonyi vásárának forgatagában, illetve a városházán – mondta Kammerer Zsófia.

Az oktatási és művészeti projektben hét ország vesz részt: Brazília, Kína, Franciaország, India, Mexikó, az Egyesült Királyság és Magyarország – utalt az előzményekre a szentendrei polgármesteri hivatal munkatársa. A „vizes” feladatra készülve az érintett öt szentendrei iskola diákjai Laár Balázs művészeti vezető irányításával külön-külön dolgoztak több, A Dunáról szóló alkotáson, melyeket egyebek mellett a nagynevű Oxo Galériában láthattak az érdeklődők. Az összesítés szerint több mint egymillióan voltak kíváncsiak a magyarországi  diákmunkákra.

Kammerer Zsófia hozzátette: a most induló  sorozatban” öt héten át mutatják be a szentendrei iskolások alkotásait, s lehetőséget teremt a város arra is, hogy a fiatalok mesélhessenek a londoni partneriskolákkal való megismerkedésük, illetve a kidolgozott szakmai együttműködési programok részleteiről. A magyar-angol alkotásokat a karácsonyi vásár közönsége a szentendrei Dumtsa Jenő utcában láthatja, de a rajzok a városházán is megtekinthetők december 4. és 31. között.

Hasonló tartalmak:

legutóbbi hozzászólások listája...
Nyelv és politika; Természettudomány; Nyelvtudomány; Oktatás; LEITERJAKAB
Váltás normál nézetre...