0:05
Főoldal | Rénhírek

Könyvvel magyarázzák a médiatörvényt

Médiakommentárral segíti az új médiaszabályozás értelmezését a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a CompLex Kiadó.

MTI | 2011. november 29.

A kötet célja, hogy segítse az új médiaszabályozás pontos értelmezését, értő alkalmazását, s ezáltal a jogkövető gyakorlatok kialakulását – közölte az NMHH hétfőn az MTI-vel.

December közepétől A médiaszabályozás kommentárja című kötet már e-könyv formában is, kedvező áron elérhető az érdeklődők számára a www.complex.hu/ekonyv oldalon.

Az NMHH emlékeztetett arra, hogy egy tizenöt és egy huszonöt éves jogszabályt helyezett hatályon kívül a magyar jogalkotás azzal, hogy megalkotta tavaly az új magyar médiaszabályozást, amely az ágazattal foglalkozó jogi szakértők általános véleménye szerint indokolt volt, „hiszen mindkét törvény korszerűtlenné vált az idők folyamán”.

Úgy fogalmaztak: a médiaszolgáltatásról és tömegkommunikációról szóló, valamint a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvény fogadtatása ezek után sokak számára „meglepő intenzitású” indulatokkal terhes volt.

„Sok esetben azonban nem is a jogszabályról, hanem az azzal kapcsolatos, vélt politikai szándékokról szóltak a törvényeket övező viták” – tették hozzá.

Mint írták, a több mint négyszáz oldalas kiadvány a két törvény összesen harminchárom címét és fejezetét, továbbá azok mellékleteit, értelmező rendelkezéseit szakaszokra bontva, szakértők kommentárjaival ellátva teszi közzé. Ezek a kommentárok elsősorban leíró jelleggel igyekeznek bemutatni az adott jogszabályrész előírásainak elméleti hátterét.

A kommentárok írásában döntően olyan szakértők közreműködtek, akik a hatósági munka során maguk is részt vesznek a jogszabályok alkalmazásban. Ennek előnye egyebek mellett az, hogy az új szabályozás alkalmazása során kialakuló hatósági gyakorlatot a mindennapokból ismerik – jegyezték meg.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!