0:05
Főoldal | Rénhírek

Jelzőlámpát állítottak a nagy semmi közepére

-fl- | 2015. augusztus 12.

Jelzőlámpát állítottak a nagy semmi közepére
Forrás: onf.ru

A semmiben véget érő vagy oszlopnak, falnak vezetett, furcsán keringő, macskaköves vagy járdára terelt kerékpárutak; túl szűk parkolóhelyek; P+R parkolók hiánya; szűk járdaszigetekre tervezett megállók; babakocsival, kerekesszékkel nehezen járható helyek; használhatatlan rámpák; rossz átszállási lehetőségek – számos várostervezési hibával szembesülünk nap mint nap Magyarországon is.

Azonban a viccességig kínos hibák igazi hazája Oroszország. Ezúttal Jaroszlavl városában állítottak fel jelzőlámpákat a nagy semmi közepére. A magyarázat szerint még 2014-ben akartak itt utat építeni, de anyagi nehézségek miatta a terv nem valósult meg. A jelzőlámpák felállításának költsége kétmillió rubel (kb. 8 és fél millió forint) körüli összegre rúgott.

A lámpa egyébként az Építők és a Babics utca sarkán áll. Az utcát azonban valószínűleg nem a nagy magyar költőről nevezték el: az orosz Wikipédia több tucat híres Babicsot sorol fel, köztük Babits Mihályt, de magyarként rajta kívül Babics Antal orvos is. (A cirill átírásban a Babits és a Babics írott alakok közötti különbség elvész.)

Jelzőlámpát állítottak a nagy semmi közepére
Forrás: onf.ru

Hasonló tartalmak:

legutóbbi hozzászólások listája...
Nyelv és politika; Természettudomány; Nyelvtudomány; Oktatás; LEITERJAKAB
Váltás normál nézetre...