0:05
Főoldal | Rénhírek

Ingyenes honlapépítő szoftvert adott ki a Microsoft

A WebMatrixot nem szakembereknek szánják, a programcsomag a kevésbé képzettekenek ad lehetőséget minőségi weboldalak létrehozására.

IT café, Dajkó Pál | 2011. január 14.

A Microsoft tegnap jelentette be, hogy ingyenesen hozzáférhető a webfejlesztők számára kialakított eszköze, programcsomagja, melyet WebMatrixnak neveztek el.

A sokféle lehetőséget (menedzsereszközök: webszerver, adatbázis keretrendszer, keresőoptimalizálási jelentések stb.) biztosító szoftvercsomag elsődleges célközönsége azok a fejlesztők, akik a weboldalak kialakításakor nyílt forrású, ingyenes programokat használnak. Az ingyenes megoldásokkal (például WordPress, Jommla!, DotNetNuke, Umbraco) együttműködni képes csomag jelen pillanatban kilenc nyelven érhető el, létrehozását közel 40 olyan szervezet támogatta, melyek nyílt forrású alkalmazásokat fejlesztenek. „A WebMatrix megcélzott közössége azok a fejlesztők, akik még nem számítanak hard-core szakembereknek a .NET és az ASP területén” – nyilatkozta a megjelenéskor Jon Rooney, a Microsoft webes platformokért felelős termékmenedzsere, annak indoklásaként, hogy miért is akarnak egy, a profiknak szánt fizetős szoftver mellett egy másikat is biztosítani.

A szoftverhez részletes útmutatók és tananyagok is tartoznak, mindezek elérhetőek a WebMatrix honlapjáról. A Microsoft azt reméli a lépéstől, hogy a nem szakembernek számító magánfelhasználók és vállalkozások is kihasználják az általa nyújtott előnyöket.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!