0:05
Főoldal | Rénhírek

Ingyen letölthetők a klasszikus orosz filmek

A Moszfilm stúdió több mint 500 szovjet és orosz filmet, köztük számos remekművet tett elérhetővé honlapján: az alkotások ingyenesen megtekinthetők vagy csekély díj fejében letölthetők.

MTI | 2010. december 22.

Az internetes oldalon lényegében két „virtuális moziban" folyamatosan futnak a filmek, s a vetítések időpontját közlik a honlapon. Emellett bárki bármikor megnézheti azt a filmet, amelyiket éppen akarja – mindkét szolgáltatás ingyenes. Az összes film le is tölthető mintegy 400 forintnak megfelelő, csekély, szinte névleges díj fejében.

A listán megtalálhatók a legnépszerűbb szovjet filmek mellett a világ filmművészetének szovjet és orosz remekei is.

Az illetékesek az Interfax hírügynökségnek elmondták: ez a Moszfilm stúdió válasza a kalózoknak. A dolog törvényes, a kópiák kiváló minőségűek, nagyon sok idegen nyelvű felirattal is elérhető, el lehet olvasni a filmről szóló információkat, lehet megjegyzést is hagyni, és mindehhez még csak nem is szükséges regisztrálni a honlapon.

Noha a szolgáltatás csak hétfőn indult be, máris hatalmas az érdeklődés – erre utal, hogy a honlap elég lassan működik, de ezt mutatják a filmekhez írt bejegyzések és a sok köszönetnyilvánítás is a stúdiónak a „szép újévi ajándékért".

A www.mosfilm.ru lapon felül látható hétfő óta egy vörös sáv a filmek plakátjaival, a jobb szélen pedig Vera Muhina Munkás és kolhozparasztnő című híres szobra, a Moszfilm logójával. Ez utóbbira kattintva lehet megtekinteni tetszés szerint a „virtuális mozik" műsorát és a teljes filmjegyzéket. A művek jelentős részét angol, francia és – elvben – német felirattal kínálják, de míg angolul és franciául feliratozott filmet sokat találni, német valójában még nincs.

A feliratozás azért is fontos elem, mert ezeket a filmeket meg lehet ugyan kapni DVD-n, de kizárólag orosz nyelvű szöveggel, felirat nélkül. Egyedül az egyik moszkvai ócskapiacon működik egy áruda, ahol szinkronizált, illetve feliratos változatban is lehet vásárolni szovjet és orosz filmeket: ezek, noha nyilván kalózkópiák, jó minőségűek.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!