0:05
Főoldal | Rénhírek

Idén már magyarországnyi ember lesz e-könyvolvasó Amerikában

Az év végére 10,3 millió amerikainak lesz elektronikus könyvolvasója.

MTI | 2010. szeptember 6.

Az év végére 10,3 millió amerikainak lesz elektronikus könyvolvasója – közölte csütörtökön a Forrester piackutató cég felmérésére hivatkozva a The New York Times.

A digitális könyvfogyasztásra áttértek 2010-ben várhatóan 100 millió elektronikus kötetet fognak megvásárolni. Tavaly 3,7 millió e-olvasó élt az Egyesült Államokban, aki 30 millió könyvet vásárolt.

A változó fogyasztói szokásokhoz alkalmazkodva, illetve az egy háztartáson belül élő hagyományos és az e-olvasók közötti nézeteltérések áthidalása érdekében több kiadó azzal kísérletezik, hogy a nyomtatott könyvek mellé kedvezményesen vagy ingyen adja azok elektronikus változatát is.

A papír illatához és lapozáshoz szokott könyvbarátok átcsábításának érdekében az Amazon.com azt állítja, hogy e-olvasója, a Kindle egyáltalán nem olyan élményt nyújt, mintha egy számítógép képernyőjét böngészné az ember. A szerkezet kijelzője ugyanis erős fényben is olvasható, és az nem világít a sötétben.

A Sony szerdán a korábbinál könnyebb és világosabb, érintőképernyős e-olvasókkal jelent meg a piacon.

A lap szerint a könyvpiac bevételeinek oroszlánrészét még mindig a nyomtatott könyvek adják, de a kiadók megkezdték a felkészülést a digitális korszakra.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások (1):

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
13 éve 2010. szeptember 6. 15:00
1 siddharta

"Idén már magyarországnyi ember lesz e-könyvolvasó Amerikában -

Az év végére 10,3 millió amerikainak lesz elektronikus könyvolvasója."

Illene eldonteni, hogy az e-konyvolvaso a szerkentyut vagy az azt hasznalo embert jelenti-e (szep kis kepzavar).

(Elnezest az ekezethianyert!)